Renovated Loft In San Francisco Featuring A Masculine Vibe And A Practical Interior

by Simona Ganea , posted in Interiors, on December 1st, 2013

Found in San Francisco, California, this loft was just lately renovated and it got a entire new seem. It was a project by LINEOFFICE Architecture. The loft has a total surface of 1,150 square meters so it is spacious and also flexible in terms of layout.

The client needed the interior to come to feel open and uninterrupted so 1 of the challenged of the undertaking was to fulfill this necessity even though also generating sure that the interior design and style meets and domestic needs of all the separate areas.

In buy to fulfill the requests coming from the consumer, the architects came up with the idea of inserting 2 sculptural factors into the space. 1 of them is a type of spine that moves from finish of the loft to the other and the other one is a framework that contains the enclosed bath and laundry rooms. The multi-sided spine hides components such as storage spaces, dresser drawers, kitchen cabinets, and so forth.

The main challenge of this undertaking was to meet all the functional demands of the consumer even though sustaining an open and fluid décor.

In terms of décor, the loft has an elegant and masculine vibe offered by the dark wood aspects and the combinations of colours. The steel components and the black granite emphasize this appear. Total, the renovation transformed the room and gave it a modern day, flexible and simple appear.