Sky Frame Residence By 123DV



Sky Frame 123DV

Design for the single-family residence named Sky Frame Residence in the Voorschoten, the Netherlands, is coming from the drawing board of the Rotterdam based 123DV architects. On portion of estate Duivenvoorde seven plots will be accessible for people who want to design and style their personal residence. The long term residents will be living in absolute peace in an ancient cultural landscape, while The Hague, Leiden and Schiphol Airport are all inside of reach.

Sky Frame 123DV Sky Frame 123DV

From the Architects: 

A square with a base of 20x20m consists of a living area with indoor pool, garage and bedrooms upstairs.

For a transparent appear, the walls of the indoor residing area are completely created of glass. These facades are all set back in contrast to the square second floor. As a outcome, the overhang serves as a canopy. It marks the entrance, keeps away the sun and warmth, producing a sheltered terrace as a transition from interior spaces to the garden.

Sky Frame 123DV

The bedrooms are created as separate pavilions. They are interconnected by a circular terrace. This terrace can serve as a recreational deck for games, sunbathing, or enjoying sports.

White stucco discs and beams surround the facades at ground degree (as noticed in Health House) and offset facades of the rest pavilions on the first floor. This outlines the highlights of the square for a clean search. The disks and bars also offer you much more privacy in direction of the street. The view to the backyard is framed, supplying you various views when moving via the home.

Task: Sky Frame House
Designed by 123DV
Surface Area: 400 m2 floor space, 295 m2 terrace space
Spot: Voorschoten, The Netherlands
Website:  www.123dv.nl

If you appreciated this post, please take into account leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future content articles delivered to your feed reader.