Personal Residence In Voula By ISV Architects



Villa 191

Extraordinary design for the Villa 191 in Voula, Pikermi is function of ISV Architects practice delivering an sophisticated however modern day perspective of a modern day home.

Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191 Villa 191

From the architects:

This single household residence is positioned in Voula, Athens, up on the hill, in a website with incredibly steep terrain. The entry from the street is at the site’s highest point, which offers with a limitless see to the sea. The pitch of the site, as effectively as the view, have the 2 been the primary variables to decide the layout alternatives created. Simply because of its steepness/gradient, the home is barely noticeable from the street. The access level is at the third and highest level of the developing, from where the user descends to the middle degree with all the living spaces. The linear organization of the strategy, with the rooms laid out successively and perpendicularly to the court, has permitted for unobstructed views from all spaces. At the highest level, except from the principal entrance, a single finds the bedrooms of the family members which all have entry to roof terrace. The middle level includes the dining space, the residing room and the kitchen. They linearly spread out either into the excellent balcony to the front or to an outdoor space with the element of water at the side. At the reduced degree the guest rooms and play rooms can also perform as a separate apartment with the panoramic view constantly remaining unobstructed. The exterior of the building express the linearity of the functional organization and the see-oriented layout of the spaces. Consequently, the form is characterized by a fold with horizontal aspects which begin from the pool at the residing room level and unravel until they meet the bedrooms floor, at the best. The prominent volumes let for the property and the steep terrain to blend in harmony. The supplies selected enhance the noble visual appeal of these volumes. The retaining walls are created of exposed concrete and they juxtapose other developing aspects which are white plaster finish. Within, wood is utilised as the principal floor surface and white finish on all walls.

Task: Personal Residence in Voula
Layout Principal: Alexander Van Gilder
Undertaking Architect: Anargyros Mougiakos
Photography: Giannis Kontos
Created by ISV architects
Location: Voula, Pikermi, Greece
Site:  www.isv.gr

If you enjoyed this submit, please contemplate leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have long term articles delivered to your feed reader.