Casa Levene En El Escorial By NO.MAD



Levene NO.MAD

NO.MAD architecture studio experimented with not to disturb the nature’;s balance although they constructed the Casa Levene en El Escorial in an Lorenzo de El Escorial, Spain. Style for this property is shaped as a lively modern manner.

From the Architects:

An utmost respect for the all-natural characteristics of the web site adapts the developing to the room, left by the tree clusters of the present forest. The municipal laws in height and maximal roof inclination build a faceted volume of non-Cartesian geometry, absorbing the topography with interior half-levels. Each and every program is hosed in many “specialised fingers”, recognisable in the volume and trying to keep familiar inner spatiality. The envelop transforms in accordance to the proximity of the trees and their shading prospects related to the interior plans. Sliding along the upper floors a odd attribute with iridescent polycarbonate framework holds all lighting systems and a collected mass of tiny inhabitants.

Venture: Casa Levene en El Escorial
Made by NO.MAD
Architect In Charge: Eduardo Arroyo
Amount Surveyor: Carlos Coscollano
Collaborators: Francesco Monaco, Javier Tamer Elshiekh, Cristina Fidalgo
Structure: Joaquín Antuña
Region: 400. sqm
Pictures: Roland Halbe
Location: San Lorenzo de El Escorial, Madrid, Spain
Web site:  www.nomad.as

If you appreciated this submit, please consider leaving a comment or subscribing to the RSS feed to have future content articles delivered to your feed reader.