The Kew House 3 By Vibe Style Group



The customers came to Australian architecture firm Vibe Design and style Group‘s office with the intention of moving into residence advancement. Widespread ground was that they have been focused on presenting tasks with substantial design and style articles supporting a diverse visual technique.

In the early style phase the architcts had been hunting to create an open, far more interactive street presence which led to a very diverse design response.

The actual front façade was inspired by the review of 60s and early 70s stereo cabinets with the slatted timber reflecting the slotted speaker elements, in this situation they accommodate the covered entry and personal en suite window. The home sits lightly balanced on angled steel posts again reminiscent of the stereo cabinet legs, which affords the residence the visual appeal of floating out across the land.

The project sits nicely in its treed environs, Silvertop Ash was chosen as the cladding simply because its eventual grey colour will mix completely and afford a sense of belonging in the treed backdrop.

Silvertop Ash timber has a unique capacity to assimilate into the surrounds, providing a quite diverse visual affect. To the North the timber is even now evident but only on the third storey – as from this vantage level we desired the upper level to seem as a tree home. ExoTec Façade Panel Technique was the other main material utilized since it delivers a refreshing contrast to the timber.

The cut out element of the living area window directs the line of sight down to the pool, BBQ spot and backyard room – defending privacy.

The interior starts with a flat veneer wall on technique. It is intention is to create the feeling of becoming at the base of a massive tree.

Practically, it homes the cloak, powder space, cellar and on into the integrated kitchen. It is all attained with hidden doors that, when opened, offer you an unexpected surprise. This home is open but personal and the timber characteristic wall of the interior invites a journey of discovery. The cantilevered box on the street facade internally homes the day bed and library which interacts with the study room. The research has a glass splash back wall picked for it is ability to reflect the outer landscape.

A dumbwaiter is integrated which travels up from the garage into the scullery that resides behind one particular of the 4 integrated doors in the kitchen area. The classic Calcutta Marble has been employed in the bathrooms, although the kitchen has Caesar stone bench tops and a planning cube at the end of the principal island bench.