The Empire – Floreat, Perth, Western Australia By Residential Attitudes



Built as a spec home in the residential neighborhood of Floreat close to Perth, Western Australia, The Empire by Residential Attitudes exemplifies what today’s modernist dream home can be. Maximization of all-natural light, flexible indoor-outside living zones and clean-lined design have been primary factors in the notion.

Immediately, the various facades strike a chord with some protruding and some recessed. With largely white concrete, there is also dark teak cladding, total panel glass and–so fabulous–concrete screening. This installation can be appreciated from the interior stairwell which generates an exquisite visual. The flat roof and geometric cutouts add to the effectively-defined mid-century modern day feel of this construction, as do the interior spaces.

This residence caters to the multi-generational family, with a floor plan that provides 2 bedrooms, shared bathroom, powder space and utility room on the initial level. A huge outdoor terrace is accessible straight from these rooms and functions its personal dining terrace with full cooking station. A linear swimming pool is nestled behind a glazed railing so its beauty is unobstructed from any angle within the house.

Interestingly, the major residing region, kitchen and bedrooms have been placed upstairs on the second degree to create the 2 a sense of seclusion, as effectively as to diffuse any noise from the street degree.

Furnishings and house decor is kept to a restrained palette of taupe, beige, grey and cream with medium woods highlighting the textured fabrics–so very mid-century. Wallpaper has a dimensional 3-D pattern offset by rich herringbone wood flooring which showcases the thick shag-type rugs wonderfully. In the downstairs hallway, this herringbone pattern was replicated by concrete bricks used on the wall–simply spectacular not to mention revolutionary design and style.

The leading floor’s L-shaped kitchen-residing-dining area wraps close to an outside terrace and is entirely open to it thanks to sets of sliding glass doors. The kitchen is located in the core of this open residing room and attributes a curved ceiling which mirrors the form of the island beneath it. The dining area is set with a rectangular wood table and upholstered chairs in plaid which is so fresh to see. The pattern draws from the black mesh lighting fixture set over the table. A big image window delivers views of a green canopy of trees.

The Empire is a sensibly-built modernist dream property where today’s multi-generational family members can comfortably dwell together.