Telegraph Hill House – San Francisco, California By Feldman Architecture



A functional and sophisticated remodel, the Telegraph Hill Property in San Francisco has been finished by Feldman Architecture. This present day dream residence was revamped to far better match the lifestyle of a family of 3 with frequently-going to relatives.

The crux of this renovation was the prime-level which is now an open prepare wonderful room housing the principal spaces of residing-dining-kitchen and roomy outdoor terrace extension. The facade was also up to date subtly, clad in smooth limestone and featuring deep-set metal framing for windows and the garage door.

At the entrance level, the in-laws’ suite and a bathroom resides. Up one particular level the master bedroom and 2 extra bedrooms with baths are reached. Last but not least, the rooftop box is where these family-and-buddy gatherings get location, as the residents are avid entertainers and cooks.

Styled with a sense of modernity by Lisa Lougee Interiors, the minimalist spaces possess a grey and white backdrop which receives pops of shade through ar2rk, books, sculpture and accent pillows. Views from the rooftop degree are astounding, with the city’s most iconic landmarks of the Golden Gate Bridge, Coit Tower and Transamerica Pyramid all coming into play.

A staircase comprised of thick wooden slabs, glass railings and steel framing is flooded with natural light by way of a newly installed skylight. After at the best degree, far more light pours in from the 3 walls of floor-to-ceiling glass windows and sliding glass doors which surround this new residing zone and enable for boundariless indoor-outside living. The architects virtually retracted walls to motivate extra outdoor living area on the terrace which attributes planters, an automated awning and gourmet grill station which becomes an extension of the indoor kitchen.

The galley-style kitchen characteristics gorgeous, smooth-grained grey cabinetry and plentiful deep storage which is hidden by nicely-designed sliding drawers and shelving.  A geometric even though island gleams and offers much more storage as effectively as a informal dining bar. A rectangular opaque glass panel is inset into the floor right here, making it possible for light to bounce and penetrate by way of all levels of the property.

The adjacent dining space attributes an X-frame wood table flanked by white midcentury modern chairs. The living location shares this glassed-in room with white leather modular sofas, textured rug and white lacquer console balanced with a dark Buddha statue.

The Telegraph Hill Residence is a present day urban dream property, remodeled with a magnificent collage of glass, steel and wood and producing a most livable room for its younger loved ones.

Relevant Posts Plugin for WordPress, Blogger...