La Concha Residence By MOOARC



MOOARC designed La Concha, a property that has been remodeled from a 15th Century barn on the Island of Guernsey.
The residence was produced as a fluid, 3-dimensional prepare, inspired by ‘The Nolli prepare of Rome’ 1748.

The inner volume of the 15th Century barn varieties the heart of the property. On the lower level, kitchen and dining is place beneath a more formal residing room up on a mezzanine degree.

A much more relaxed living/perform space is set at the front of the house, opening out to a terrace.

At the rear, the sleeping block is linked to the residing space via the entrance and vertical circulation.
The bedroom block is stepped in across the width of the internet site to allow a visual website link out into the rear backyard from the dining area. The house was conceived as a separate sleeping block linked to the barn through a glazed entrance piece permitting the mass of the unique barn to breathe. The retained construction of the barn has been exposed, with the internal space for residing expressed as a single volume.