La Branche By DMOA Architecten



Belgium-based architectural firm DMOA Architecten has designed La Branche.

The undertaking is a peaceful mixture of old and new. The new portion is a sober black canvas searching at the garden from behind the outdated walls. In numerous spots remnant elements of the old walls are kept as garden components, an factor that strengthens the environment.

When you stroll by means of the home you feel constantly that you are in a nexus amongst outdated and new.

The venture consists of the renovation of an old resting spot for hunters in the woods of Heverlee (Belgium), transforming it in an comfortable and contemporary dwelling for a family with 4 children. One particular of the 3 wings of the U-compositions was eliminated except of the facade wall, which stays with the identify that gave title to the old refuge and now to its renovation “La Branche”.

The sides manufactured of brick contain the personal rooms of the loved ones meanwhile the dark volume accommodate the residing and the kitchen in long term connection with the pool and the outdoors garden.

The dark colors of the interior style contrast with the substantial brightness that will get inside by means of the large windows.