House Of Joyce & Jeroen – The Hague, The Netherlands By Personal Architecture BNA



A renovation which provided 2 distinctive facades, Residence of Joyce & Jeroen by Individual Architecture BNA is an eclectic contemporary dream house. Located on a tree-lined street in The Hague, the Netherlands, this single household townhouse attributes vertically- split ranges, a rear glass facade and an airy openness.

From the front, this house meshes seamlessly with its neighbors with standard brickwork and window trimmings. It’s only as soon as inside that the magical transformation can be witnessed. As component of the renovation process, floors had been eliminated with volumes interjected–sometimes pushed back–to develop a lot more space, this kind of as in the triple-height kitchen. A full-volume properly holds the spiral staircase which is encased in raw plywood walls and landings.

With in excess of 2,400 square feet, this house is not by any means tiny. With the contemporary redesign it delivers its habitants 4 bedrooms, 2 bathrooms, a kitchen, dining area, living area, workshop and library. Not to be missed, the enormous stroll-in wardrobe is distinguished by a polycarbonate wall which douses the region with natural light. A rooftop terrace replete with sizzling tub is nevertheless an additional place to escape and get pleasure from the city’s surroundings.

Mezzanines with metal railings reside on every single degree, offering an open point of view into every of the major residing spaces. The front zone of the property attributes an authentic staircase, which has been gloriously refurbished to portray an elegantly distressed finish. Wood-plank flooring in the a lot more personal bedrooms and guest quarters plays nice contrast to the smooth concrete on the ground floor. A grey-stained wood ceiling on the top degree is rich, featuring skylight cutouts which spill daylight all through all levels.

The kitchen is the highlight, a cheerful spot with colorful ar2rk, potted palms and vibrant red pendants adorning the large glossy black island with stark white countertop. A contemporary wood table is flanked by a mix of classic and contemporary chairs. Exposed bulbs on red wires illuminate this dining area although a set of sliding white-paneled doors with tiny glass panels creates a gateway to the standard side of the property. Sliding glass doors open right onto the elevated wooden deck and quaint lawn which sits beneath a canopy of mature trees and is adjacent to a charming pergola.

Home of Joyce & Jeroen is a modern dream home injected with an inventive floor strategy featuring a core of split levels and soaring volumes.

Store :