De Beauvoir Street Residence By Scott Architects



De Beauvoir Street is a 4-bedroom Victorian terraced residence that has been sensitively refurbished and boldly extended as a sculptural form that draws in light from the sky and embraces views of its backyard and surrounding trees.

Set inside a Hackney conservation area, authentic time period characteristics have been reinstated utilizing traditional approaches while a rear extension of sweeping spaces provides new life to a residence that was slowly currently being outgrown by its family’s modern specifications.

The form of the new extension has evolved from the language of the web site: its gardens, its brickwork and its neighbouring buildings. Its curved varieties are clad in solid oak boarding to add to a meticulously picked palette of normal materials – limestone flooring, exposed brickwork walls and restored Baltic pine floorboards. The interiors are expressed as a series of fluid surfaces and flowing spaces that weave by means of the home, foremost one particular towards a rear garden that gently extends over the dining room as a green roof of wildflowers.

Generously lit indoor family members rooms open up and connect with west-facing outdoor spaces. Contemporary forms reveal and celebrate the character of the unique house, permitting vertical pools of all-natural light to wash in excess of exposed brickwork and cleanly composed surfaces. Oak boarding extends by means of to internal spaces to include texture and visual warmth.

The unique creating has been totally thermally insulated and includes reduced vitality lighting, below floor heating from a very productive boiler and a sloping green roof.