A Property Rehabilitation In Noutigos, A Coruña



Description by the architect:

The aim was to act respecting the present volumes of this outdated house, positioned close to the river in the village of Noutigos. Sustaining the stone facade, changing the authentic windows in chestnut wood, we just only propose 2 new small and strategic openings in the south wall for their views and the organic light required for particular areas. The new openings with iron frame and fixed glass contrast with the present ones and which are taken care of with a chestnut wood.

Part of the south facade formed with extremely modest stones has had to repair due to steady moisture, so we propose a mortar render. We have maintained the large stones close to the windows, and have continued to finish smoothing current lines virtually the entire initial and second floor.

The entrance backyard has been treated with a great previous reclaimed flagstones, wood benches, albizias, ivy and lavender, give us a simple but hearty welcome.
The recovered stone varieties the interior completed walls. In the ground floor they combined with ocher mortar, it generates a game as a baseboard with distinct heights, covering damaged stone places and adapting to the interior room distribution. The result is a balanced interior finish exactly where dominates the mortar ocher and stones colours.
The ground floor is a open space with a continuous pavement, exactly where we place the dining space, the kitchen and the living region. On the 1st floor we located 3 bedrooms and 2 bathrooms. The slabs are manufactured with clay vault painted with a gray glaze.
The 2nd floor below the cover is a room originally used as clothesline, now has become a totally open area, flooded with all-natural light by way of skylights and a lower in the cover that originates a modest terrace with beautiful views to Finisterre and the Carnota bay.
Respect the stone, recover the current factors and combine them with an open and new distribution, actual lighting and furnishings, creates a new charming spaces.

Architect: Pablo Serrano Elorduy
Interior Designer: Blanca Elorduy
Surface: 202 m2
Photographer: Victor Solis

Relevant Posts Plugin for WordPress, Blogger...